Xirriquiteula teatre
Xirriquiteula 25 anys
més de 25 ANYS fent teatre de sala
i de carrer per a tots els públics
Butlletí informatiu / Estiu 2017

GIRAFES INAUGURA UN NOU FESTIVAL A BADALONA

Enguany a les festes de Maig de BADALONA naixia un nou espai amb programació específica per a públic familiar: el MAF.

Des d'Obsidiana van donar-hi assessorament en la programació i direcció de l'espai a l'equip format per en Guillem Franquesa i en Roger Melcior, que van treballat de valent per fer-ho possible.

A més de les GIRAFES, també hi havia programats el SOLO d'en XAVI LOZANO, i el beatbox d'en DANI LLEONART "PULMON", tots dos companys també representats per la nostra oficina d’acompanyament artístic, Obsidiana.

 

 

Cartell del festival MAF 2017Cartell del festival MAF

Cartell del festival MAF 2017
El festival MAF es va celebrar al Parc de Montigalà. I al juny vem repetir entorn vegetal, en aquest cas als jardins de Pedralbes.

 

L’ELEFANT TREU EL CAP EN UNA NOVA RUA

Granollers ha agafat el teatre de carrer com a eix de la "Passada" dins les celebracions en motiu de les Festes de l'Ascensió.

El dia 27 de maig ens vam concentrar fins a 5 companyies professionals de teatre que vam omplir els carrers al voltant de la Porxada de propostes i bestiari de carrer. Els Xirriquiteula vem ser-hi presents amb el nostre ELEFANT gegant de ferro i els personatges de La Volta al Món en 80 dies.

Una proposta, l'Elefant, reservada normalment per a cavalcades i desfilades, en aquest cas es va afegir als espectacles de les companyies Fadunito, La Tal, Xarxa Teatre, Tutatis i Sarruga, que també formar part de la programació.

Confiem que la capital del Vallès Oriental segueixi apostant pel teatre de carrer dins les seves programacions regulars i de festes!

Al nostre canal de youtube podeu veure el video de la divertida "passejada" de l'Elefant guiat per Phileas Fogg i Passepartout. Feu-hi una ullada!

 

L'Elefant passejant per Granollers

Vista general de l'Elefant de caraEls acompanyants de l'Elefant van passar tot tipus de peripècies durant la passada

DINAMARCA ES RENDEIX A L’ENCANT DE LES GIRAFES

Dinamarca s’ha convertit amb els anys en una destinació habitual de les Girafes, des que el festival SPRINGFESTIVAL s’enamorés del seu encant.

Al maig les Girafes van estrenar-se i triomfar a la ciutat nòrdica d'Aalborg. Una programació sensible a les produccions catalanes, doncs encara tenien present l'éxit dels Cavalls de Menorca dels companys de Tutatis. El llistó estava ben amunt però les Girafes no van decebre. I amb el seu to pausat i situacions surrealistes van entusiasmar als centenars de persones que omplien els carrers.

Al juny vam fer 5 representacions a Jutlandia, on miraculosament vam poder fer totes les actuacions i en l'horari programat, malgrat una climatologia sempre prou incerta. Com sempre, la conexió de les GIRAFES amb el públic danès va ser extraordinària.

I com a última fita d’aquesta temporada que ha estat un constant anar i venir a Dinamarca, al juliol farem la primera gira que ens portarà de punta a punta del país. De Bornholm fins a Fano, passant per el Passage Festival de Helsingor. En total 12 dies de gira, del 27 de juliol al 8 d'agost.

A banda de Dinamarca, aquest estiu també ens trobareu a:

White Summer Festival (Pals) / 12 i 13 d’Agost

• Shangai / 18 al 20 d’Agost

• Suècia / 25 al 28 d’Agost

 

El nostre estimat Maus sempre de bon humor!En Maus i l'Eduardo baixen de l'avió recordant els Beatles

Una de les fotos que ens va fer el Bo Kornum a Aalborg


PAPIRUS TORNA A SHANGAI !

Entre el 10 i el 28 d'agost PAPIRUS es representarà novament a Shanghai. En aquesta ocasió farem una gira que ens durà de Shangai fins a Pequin i Zongshan.

L’expedició la formaran la Iolanda Llansó, en Marc Costa i en Dani Carreras. La Iolanda, a banda de ser la directora i co-creadora de l’espectacle, aquest cop s’estrenarà en el paper de Pap, un personatge que coneix com si l’hagués parit!

A més de les 12 funcions programades encara tindrem temps d'oferir tallers de teatre i creativitat a estudiants de les escoles d’art dramàtic de la ciutat.

 

 

Cartell de les primeres actuacions que PAPIRUS va fer a ShangaiVeure els personatges PAPIRUS enmig de lletres xineses sempre ens resulta molt exòtic

La Cristina i en Claudio al costat d'un nen xinès després d'una funció de PapirusEn el primer viatge de PAPIRUS a Shangai la Cristina i el Claudio van ser la parella Rus i Pap

I A MÉS...

 

 • Des de la primavera passada, està naixent una nova família de Girafes. La primera va ser una girafa guapíssima disposada a córrer molt de món!  En aquest reportatge que ens va fer la Teleb, mare de la criatura ens explica com va anar la construcció i el part.

 • Estem en negociacions amb l'Ajuntament de Badalona pel trasllat a un espai municipal on es concentrarien els diferents grups professionals de les arts de carrer.

 • Per primer cop hem tingut l'experiència d'acollir un alumne en pràctiques vingut d'una escola de teatre. Ha estat un plaer comptar amb la presència d'en Joan Calvete, de l’escola El Timbal.

 • Des de fa mesos, estem en plena creació i investigació per un nou espectacle escènic que veurà la llum a principis de 2018. Al setembre us n’explicarem més detalls!
 •  

  La Iolanda amb el cap de la girafa en construcció

  En Joan pintant taques pel vestit de la nova girafa

  Les Girafes saluden una nena a l'arribada de la Magic Line
  GIRAFES va col•laborar amb la BCN MAGIC LINE, una cursa solidària organitzada per l’Hospital Sant Joan de Déu, amb 12.000 participants i que va aconseguir recaptar 300.000€. (foto: Manolo García)
   
  En Marc i la Rut amb la seva filla, en acabar l'espectacle
  16 anys després de la seva estrena encara fem representacions de CONTES DEL CEL. Aquesta va ser a El Prat del Llobregat i va tenir la singularitat que entre el públic hi havia al filla dels artistes, en Marc i la Rut, que veia per primer cop l'obra que els seus pares van estrenar el 2001, quan ni tant sols eren parella!

   

   

  XIRRIQUITEULA TEATRE, S.L.
  Ap. Correus, 44 · 08911 Badalona (Barcelona)
  Tel. (+34) 93 389 43 87 • Skype: “xirriquiteula” • info@xirriquiteula.com


  Amb el suport de:

  Amb el suport de la Generalitat de Catalunya Amb el suport de l'Institut Ramon Llull Con el apoyo del INAEM